Управління соціального захисту населення повідомляє

  • 594

Фото без описуЗгідно пункту 70 постанови Кабінету Міністрів №848 від 21.10.1995р. та останніми змінами постановою №807 від 14.08.2019р., з 16 жовтня розпочинається новий опалювальний сезон. Усім домогосподарствам яким була призначена житлова субсидія з травня 2019р. буде перепризначено автоматично. Всім іншим домогосподарствам, потрібно звернутися із заявою та декларацією  до уповноважених осіб органів місцевого самоврядування або в центр надання адміністративних послуг.

Просимо звернути увагу, що житлова субсидія  не призначається якщо:

  1. Наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг на суму яка перевищує 20 неоподаткованих мінімумів громадян ( 340 грн.) на день звернення за призначенням житлової субсидії.
  2. Наявність у володінні осіб на кого призначено житлову субсидію та членів їх сімей, транспортного засобу (механізму), з дати випуску якого не минуло 5 років (крім мопедів). Якщо право власності або володіння на транспортний засіб набуто під час отримання житлової субсидії, протягом 30 календарних днів зобов’язаний повідомити про це структурному підрозділу з питань соціального захисту населення незалежно від розміру вартості транспортного засобу.
  3. Здійсненно купівлю (набуття права власності у інший законий спосіб) чи оплата послуг на суму понад 50 тис.грн. в період отримання чи протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії.
  4. У складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці.
  5. У складі домогосподарства або у складі сімї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:
  • за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи ,які враховуються підчас призначення субсидії;
  • нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії;
  • ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообовязкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарного протягом трьох  місяців у період, за який враховуються доходи для призначення субсидії.
  1. Опалювальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир, 200 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей , у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей).
  2. Громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії  за попередні періоди її одержання, на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.

Просимо вчасно виявляти та погашати заборгованість за житлово-комунальні послуги. У разі не погашення заборгованості, житлова субсидія не призначатиметься. Житлова субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію (оплати частинами) протягом двох місяців з початку такого сезону. В іншому випадку з місяця в яком надійшло підтвердження про сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.

Інформація, яка подається заявниками для отримання житлової субсидії  ретельно перевіряється спеціалістами відділу державних соціальних інспекторів управління соціального захисту населення  у всіх видах баз і реєстрів.

Рекомендуємо, не допускати приховування чи замовчування інформації, стосовно майна, доходів та інших факторів, що впливають на суму виплат або на факт призначення житлової субсидії.