БУФЕТНА ПРОДУКЦІЯ В ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЬНЯХ ПОВИННА БУТИ КОРИСНОЮ ТА ПОЖИВНОЮ

  • 28

Одночасно з організацією гарячого харчування, в закладах загальної середньої освіти дозволено продаж харчових продуктів через буфети.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендує закладам загальної середньої освіти, які саме продукти можна включити до Асортименту буфетної продукції:

  • бутерброди з сиром твердим, яйцями, вершковим маслом, переробленими бобовими, горіхами, насінням;
  • хлібо-булочні вироби, борошняні кулінарні вироби печені з сиром кисломолочним, яйцями, переробленими бобовими продуктами, свіжими або переробленими фруктами або овочами, горіхами або насінням без додавання солі;
  • салати в порційній упаковці, приготовлені безпосередньо в день вживання;
  • кисломолочні продукти: йогурт, кефір, ряжанка,  сир кисломолочний без підсолоджувачів або продукти на основі сої, рису, вівса, горіхів або мигдалю;
  • фруктові, овочеві пастеризовані соки, вода питна негазована, напої, виготовлені на місці (чай, компот, узвар) без цукрів та підсолоджувачів;
  • сушені овочі, фрукти та ягоди, горіхи, насіння без додавання цукрів і підсолоджувачів, без солі та жиру; очищені та фасовані в окремій упаковці, вага якої не перевищує 50 г.

Перелік складений відповідно до чинних документів: постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

Фото без опису