Заболотівська селищна рада ОТГ купила новий грейдер для потреб громади

  • 805

Фото без описуУ перший бюджетний рік існування Заболотівської об’єднаної територіальної  громади в 2018 році з Державного бюджету на розвиток інфраструктури було передбачено субвенцію у розмірі 3804,0 тис.грн.  

Кошти субвенції розподілилися між об’єднаними громадами України за чіткою формулою: залежно від кількості сільського населення і площі громади

Однак, громада могла  отримати фінансування на розвиток інфраструктури в межах виділеного їй бюджету лише за умови розробки цільового проекту.

В якості першого кроку в рамках отримання Заболотівської селищною радою ОТГ інфраструктурної субвенції було розроблено 8 проектів, які були подані до Івано-Франківської ОДА, а потім на Міжвідомчу комісію Мінрегіону, яка здійснює погодження проектної заявки.

Основним напрямком використання інфраструктурної субвенції стало придбання спецтехніки, що є демонстрацією громади розуміння розвиткових питань, оскільки ремонт приміщень дозволяє лише законсервувати його стан, а наявність спецтехніки дозволяє ефективно розвитватися комунальному сектору громади та навіть генерувати певний дохід – від здачі спецтехніки в оренду іншим громадам.

Станом на 20 вересня 2018 року до бюджету ради надійшло 2537000,00 грн. і громада вже розпочала освоєння цих коштів.

Так, в рамках проекту «Придбання грейдера  для комунального підприємства «Заболотівський комбінат комунальних підприємств» Заболотівської селищної ради ОТГ Снятинського району Івано-Франківської області»  селищною радою було придбано автогрейдер марки "BGD-140" на суму 2389000,00 грн.

Придбавши новий грейдер комунальне підприємство «Заболотівський комбінат комунальних підприємств» матиме можливість надавати широкий спектр послуг (здійснення поточного ремонту, утримання та інженерного захисту доріг комунального значення, благоустрою придорожніх смуг,   зимового очищення доріг від снігу) як на території громади так і за її межами на платній основі, що дасть йому змогу стати прибутковим та бюджетоутворюючим підприємством Заболотівської ОТГ.

Фото без опису