Твоє життя безцінне! Подбай про власну безпеку!

  • 532

У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи. Серед найголовніших порушень прав людини у сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром».

          Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

 

Їдучи за кордон, не віддавайте нікому свій закордонний та українські паспорти. Ваші документи повинні бути тільки у Вас.

Зробіть кілька копій закордонного та українського паспортів, візьміть з собою в поїздку та залишіть копії паспортів вдома. Копії документів пришвидшать Ваше повернення додому у разі втрати документів.

В разі небезпеки телефонуйте в посольство України, навіть якщо Ви перебуваєте в країні незаконно. Краще бути депортованим до України, ніж втратити життя чи здоров’я.