Свято працівників культури

  • 650

Фото без опису8 листопада у святково прибраному залі Заболотівського селищного будинку відбулося урочисте зібрання з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

В залі зібрались директори та завідувачі будинками культури та клубів, керівники народних самодіяльних колективів, працівники Заболотівської музичної школи, бібліотекарі. Привітати своїх колег по культурній ниві прибули працівники бібліотечних установ, які своє професійне свято відсвяткували раніше.

Відкрив урочистості голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван  Танюк, який подякував працівникам культури ОТГ за їхню плідну працю, побажав здоров’я і творчої наснаги. Відзначив, що належний рівень культурно-освітньої роботи це важлива складова успішної роботи новоутвореної ОТГ.

З інформацією про роботу клубних установ ОТГ за 10 місяців ц.р. виступив радник голови ОТГ з питань культури Василь Гаврилюк. Зокрема він наголосив що в системі закладів культури ОТГ діють чотири будинки культури, Заболотівський селищний, Іллінецький, Рудниківський та Рожневопільський сільські, дев’ять сільських клубів в селах в селах Тростянець, Троїця, Олешків, Любківці, Зібранівка, Шевченкове, Ганьківці, Вишнівка та клуб ім. Л. Українки в селищі Заболотів, 12 бібліотечних установ, дитяча музична школа, музеї історії та етнографії села Іллінці та музей визвольних змагань Покутського Краю селища Заболотів.

Відзначним є те, що після виходу із підпорядкування Снятинського районного відділу культури Заболотівській ОТГ практично збережено мережу клубних та бібліотечних закладів. Все це дало змогу на протязі 10 місяців п.р. провести понад 25 різних культурно-мистецьких заходів, зокрема:

  • Відзначення дня Злуки
  • Роз коляда 2018 р.
  • Відзначення Шевченківських днів, Дня Пам’яті та Примирення, Дня  Матері, Дня захисника вітчизни, Дня Українського козацтва.
  •  100-річчя створення ЗУНР.  
  •  Перемоги в ІІ-й світовій війні, день Незалежності України, свято «Покрови», караоке в Заболотові та інше.

Заслуговує на увагу глядачів проведенні з початку року фестини під назвою «А в Рудниках на Петра», «Сила Коней». Не знає аналогу на теренах України таке дійство як «Лебедина вірність» проведене в Заболотові 24 серпня, коли ОТГ вшановувала понад 40 сімей, які прожили в парі понад 50 років.

Заслуговує на увагу проведенні семінари за участі керівників клубних та бібліотечних  установ, на які запрошувались знанні в районні письменники, поети. Зокрема такі зустрічі відбулись із поетом, прозаїком, письменником лауреатом багатьох літературно – мистецьких премій Мирославом Попадюком, поетами Степаном Григорчуком та Іваном Андрушком. Проведено два виїздні семінари на базі закладів культури Іллінецького та Тростянецького старостинського округів. Добре зарекомендували себе творчі звіти художньої сомодіяльності, які вже проведені Ганьківським, Троїцьким та Шевченківським  старостинським округам. Добра тісна співпраця у нас із просвітницькими осередками, якими опікується голова РО «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Мирослав Попадюк.

Завершились урочистості концертною програмою, в якій взяли участь самі працівники культури зокрема, жіночий вокальний ансамбль музичної школи «Вишиванка» керівник Ліліана Лукащук, поетеса завклуб села Троїця Дарія Чорней, художній керівник будинку культури с.Рудники Людмила Солонинко, зав клуб села Олешків Володимир Олексюк, викладач дитячої музичної школи Світлана Курилюк.

За поданням голови Заболотівської селищної ради ОТГ Івана Танюка Івано-Франківській обласній державній адміністрації, нагороджено «Почесною Грамотою» управління культури національностей та релігії ОДА Гаврилюка Василя Степановича радника голови з питань культури Заболотівської селищної ради ОТГ за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток культури Прикарпаття із нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. У зв’язку з відзначенням професійного свята  грамотами Заболотівської селищної ради ОТГ нагороджено працівників клубних закладів, аматорів та учасників художньої самодіяльності Заболотівської об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису