РОБОЧА НАРАДА ІЗ МЕДИЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ ЗАБОЛОТІВСЬКОЇ ОТГ

  • 440

12 вересня 2019 року  голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк провів робочу нараду із медичними працівниками КНП «Заболотівська РЛ», за участі першого заступника голови селищної ради ОТГ Любов Ленькавської,  заступника голови селищної ради ОТГ Павла Книша, керуючої справами виконавчого апарату селищної ради ОТГ Наталії Гачки, начальника відділу фінансів та планування селищної ради ОТГ Ігоря Печенюка, директора КНП «Заболотівська РЛ» Ігоря Палійчука та завідуючими відділами лікарні.

Голова селищної ради ОТГ Іван Танюк наголосив, що мета цієї зустрічі конструктивно підійти до тих фінансових проблем,

 що склалися, це питання економії коштів медичної галузі з метою належного функціонування та забезпечення життєдіяльності у Заболотівській КНП. Іван Дмитрович звернувся до директора КНП «Заболотівська РЛ» Ігоря Палійчука розробити план заходів включивши до нього пропозиції завідуючих відділеннями лікарні, раціонально та об’єктивно віднестись до питань оптимізації, продовжувати вишукувати ефективні шляхи вирішення проблеми максимально враховуючи інтереси жителів громади.

Так, 29 серпня 2019 року відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА в якому взяли участь заступник голови ОДА Віталій Федорів, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан, а також керівники обласних, міських та районних органів і закладів охорони здоров’я та спеціалісти департаменту. Заступник голови повідомив, що медична субвенція на наступний рік все таки буде, коефіцієнт її становитиме 0,6, решту суми медичні заклади повинні заробити самостійно. Обсяг резервної медичної субвенції на цей рік в шість разів менший за минулорічний, тому таких коштів, які покриють всі прогалини, не вбачаються.

Тобто, якщо на зарплату медичним працівникам КНП «Заболотівська РЛ» на 2019 рік було виділено державну медичну субвенцію в розмірі 9 млн. 800 тис.грн. то висновок колегії такий: що на 2020 рік  державна медична субвенція буде виділена на зарплату медичним працівникам в розмірі 6 млн. грн. а де взяти кошти ? Із засідання колегії видно, що кожен медичний  працівник повинен заробити на себе кошти а не відсидіти добу на чергуванні і брати за це зарплату. Це буде двійний капіталізм…

Отже, голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк зобов’язав   директора КНП «Заболотівська РЛ» Ігоря Палійчука визначитися з дисципліною і економією коштів.