До уваги жителів, які одержують пільги на оплату за житлово-комунальні послуги!

  • 663

З 1 жовтня 2019 року згідно з рішенням Уряду змінено механізм надання пільг на житлово-комунальні послуги.

На вибір пільговика, пільга може надаватися як у грошовій так і в безготівковій формі.

У грошовій готівковій формі пільговики зможуть отримувати пільги «живими» грошима з початку опалювального сезону за умови подання заяви та рахунка відкритого в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання) до 15 жовтня 2019 року. Однак, така форма надання пільг вимагає самостійної щомісячної оплати за надані житлово-комунальні послуги.

У грошовій безготівковій формі пільги надаватимуться через АТ «Ощадбанк». Для цього Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.

Перевагою безготівкової форми є самостійне перерахування АТ «Ощадбанк» коштів за надані пільги на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та Ощадбанком, без залучення пільговика.

Тому, для автоматизованого розрахунку пільг на оплату житлово-комунальних послуг та уникнення розбіжностей персональних даних, пільговикам необхідно надати до управління соціального захисту населення номери своїх мобільних телефонів, а також, у разі зміни адреси реєстрації (проживання), або зміни складу сімї повідомити орган соціального захисту.

Для звірки персональних даних та заповнення номеру мобільного телефону усіх користувачів пільг прохання звернутися до управління соціального захисту населення Снятинської районної державної адміністрації за адресою: м. Снятин, вул. Шевченка, 4в, ІІІ поверх, каб. № 19, телефон для консультацій (03476) 2 50 63 або до органів місцевого самоврядування по місцю проживання.