ОБ`ЄДНАННЯ ПО-КНИШУКІВСЬКИ !!!

  • 820

Фото без описуПроцес децентралізації в Україні триває з 2014-го року. Реформа децентралізації передбачає добровільне об’єднання та укріплення територіальних громад. Основною метою цієї реформи є формування ефективного місцевого самоврядування і територіальної організації влади для забезпечення раціонального розподілу ресурсів та належного контролю громади за виконанням представниками влади своїх прямих обов’язків.

Так, 16 лютого 2020 року в с. Борщеві відбувся схід села, ініціатором проведення, якого виступила Борщівська сільська рада та громадськість села. Темою дискусії стала адміністративно-територіальна реформа та входження сіл Борщів, Хлібичин та Турка-Борщівська Борщівської сільської ради  до складу Заболотівської селищної ради ОТГ відповідно до перспективного плану формування територій громад Снятинського району Івано-Франківськоїобласті від 2015 року.

В даному зібранні взяли участь голова Борщівської сільської ради Розвадовський І. М., голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк, голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук, депутат обласної ради Орися Книшук, місцеві жителі. Проте, депутати Борщівської сільської ради не були повідомленні про дані сходи селян так, як попередньо на засіданні сесії Борщівської сільської ради, яка відбулася 23 грудня 2019 року, прийняли рішення не робити ніяких змін до перспективного плану щодо вступу Борщівської сільської ради до Заболотівської ОТГ. За дане рішення із 14 депутатів проголосували за 12 депутатів, проти 2 депутати Книшук Б.П. та Крайник О.В. і 1 утримався Розвадовський І.М. - голова Борщівської сільської ради.Фото без опису

Організатори даних сходів селян планували незаконно, всупереч чиному законодавству України, вирішити долю сіл Хлібичин, Борщів та Турки-Борщівської щодо добровільного об`єднання. Однак представники від Заболотівської ОТГ,  місцеві депутати та мешканці даних сіл не допустили чергової афери з боку голови сілької ради Розводовського І.М. та голови Матеївецької ОТГ Книшука П.В., які впродовж декількох років систематично, навмисно створюють дестабілізацію та поширюють різного роду неправдиву інформацію  серед сільських жителів Борщівської сільської ради про Заболотівську ОТГ, з метою об`єднанати до Матеївецької ОТГ дані села, оскільки на даний час Матеївецька ОТГ є слабкою в своєму розвитку і  бюджет її прирівнюється до бюджету Борщівської сільської ради.

Отже, вкотре голова Матеївецької ОТГ Книшук П.В. своїм обманом хотів прийняти незаконне рішення на сходах громадян щодо приєднання сіл Борщівської сільської ради до Матеївецької ОТГ. Але, коли керівник ФГ «Прометей» Книшук О.В. та голова Матеївецької ОТГ Книшук П.В побачили, що на схід села прибули всі старости та начальники відділів, керівники установ та організацій Заболотівської ОТГ, жителі сіл Хлібичин, Борщів, Турка-Борщівська,  зрозуміли, що чергова афера провалена. Голова Борщівської сільської ради Розвадовський І.М. під час сходів громадян не поставив на голосування питання щодо вступу Борщівської сільської ради до Заболотівської чи Матеївецької ОТГ. Тобто, налякався, що громада проголосує до Заболотівської ОТГ – не накористь Петра Книшука.

Крім того, на цьому Книшук П.В. вирішив не зупинятися, а збирає фальшиві підписи через проплачених осіб про зняття з депутатів Борщівської сільської ради, які не голосують на сесії за приєднання до Матеївецької ОТГ. Це так в демократичний спосіб працює голова Матеївецької ОТГ Книшук П.В. Більше того, після виступу, на сході селян директора Заболотівської музичної школи Лукащук Ліліани Михайлівни, Ви - Петре Васильовичу, до неї підійшли та погрожували і залякували за її правдиві слова та тверду позицію, яку вона висловила перед громадою щодо об’єднання до Заболотівської ОТГ.

Також Книшук П.В. збудоражив та підбурив громаду Трацької сілької ради, тому що хотів приєднання до Матеївецької ОТГ цих сіл, що призвело до поділу та ворожнечі людей між собою на два табори, але рішення сесії Трацької сільської ради прийнято по перспективному плану приєднатися до Косівської ОТГ.

Щоб висловити своє бачення, до слова було запрошено голів двох ОТГ, які ознайомили учасників зібрання із ситуацією, яка склалася. В свою чергу, Іван Дмитрович Танюк відкрив очі людям, які роки були заангажовані матіївецьким керіництвом, що насправді зроблено, що планується і які є перспективи розвитку в Заболотівській ОТГ. Закінчуючи свій виступ, Іван Дмитрович наголосив, що в перший рік піля входження Борщівської сільської ради до Заболотівської ОТГ буде побудований дитячий садок та сільський будинок культури в с. Борщеві.

Шановний Петре Васильвичу, коли ви, як кандидат балатувалися в депутати до Верховної Ради України, на зустрічі з депутатами та підприємцями Заболотівської ОТГ Вам задавалося питання від старости Ганьківського старостинського округу Шияна В.І. та голови Заболотівської ОТГ Танюка І.Д., скільки ще ви будете маніпулювати людьми Борщівської сільської ради щодо приєднання їх до Матеївецької ОТГ. Ви нас усіх запевняли, що більше до питання про приєднання Борщівської сільської ради повертатися не будете. Виходить, що Ви знову нас обманули. Де Ваша чесність та порядність, як депутата обласної ради та голови Матеївецької ОТГ? Як після цього Ваші виборці можуть Вам довіряти, коли Ви не дотримуєтеся власних слів та власних обіцянок перед широким загалом людей? Ваші методи, залякування та підкупу жителів сіл на даний момент є не ефективними, тому що громада вибирає краще для себе, для своїх дітей та внуків – це історія…

З повагою,

Голова Заболотіської селищної ради                      Іван Танюк