Робота Заболотівського ринку в умовах карантину

  • 609

Фото без опису25 травня 2020 року відбулося чергове засідання вісімнадцятої сесії сьомого демократичного скликання Заболотівської селищної ради об’єднаної територіальної громади під головуванням селищного голови ОТГ Танюка Івана Дмитровича.   На засідання було запрошено начальника районного управління Держпродспоживслужби в Снятинському районі Косило В.М. та директора КП «Заболотівський комунальний ринок» Антонюка А.А., так як одним із основних питань, яке виносилось на розгляд сесії, було питання роботи КП «Заболотівський ринок». У своєму виступі Володимир Косило дав чітке роз’яснення щодо переліку вимог профілактичних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. №14 щодо діяльності агропродовольчих ринків на період карантину за яких умов  можлива робота Заболотівського ринку. В ході обговорення даного питання депутатами було вирішенно підтримати дане рішення щодо відкриття КП «Заболотівський ринок» із дотримання певних вимог на період карантину, а саме:  

  • здійснювати торговельну діяльність можуть лише продавці із реєстрацією місця проживання Івано-Франківської області з метою  безпеки наших громадян;
  • при вході працівники ринку спільно із представниками правоохоронних органів здійснюватимуть перевірку місця реєстрації відвідувачів ринку та наявність захисних масок та рукавиць;
  •  проводити максимально роз’яснювальну роботу щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися;
  • - допуск працівників агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу
  • - наявність на кожному вході (вїзді) на територію агропродовольчого ринку диспансерів з антисептиком
  • - кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з рахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку
  • - відстань між робочими місцями продавців складає не менше 1,5 метра, місця торгівлі обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику
  • - проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня
  • - забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлення обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID – 19

Фото без опису