Наслідки повені в Заболотівській ОТГ 2020 рік

  • 535

Фото без описуУ ніч з 23 на 24 червня 2020 року внаслідок проливних дощів піднявся рівень води у річках Прут, Рибниця, Млинівка та Турка, які протікають населеними пунктами Заболотівської ОТГ та несли реальну загрозу підтоплень територій громади. Головою Заболотівської селищної ради ОТГ Іваном Танюком та його заступниками впродовж цього часу постійно здійснювався об’їзд підтоплених територій ОТГ та миттєвого реагувалося щодо недопущення та запобігання затоплень домогосподарств.

В селищі Заболотів була пошкоджена дамба по вулиці Стуса-Міцкевича (яка була укріплена власними силами та Дністровським БУВР), проте здійснився прорив дамби на кордоні селища Заболотів - села Хлібичин. Господарства по вулицях Богуна, Франка, Базарна та інших в селищі Заболотів були залиті водою.

В селі Тростянець знищено дороги протяжністю 22 км.

У селі Іллінці фермерами Горуком І.В. та Книшук О.В. було загорнуто окопи на заїзд до земельних паїв, що спричинило руйнування центральної дороги обласного значення Озеряни - Кути, так як вся вода йшла цією дорогою. З метою миттєвого реагування був здійсненний прокоп для відведення води протяжністю 400 метрів.

В селі Рудники р. Рибниця прорвала дамбу в районі стадіону, де повністю залито 7 домогосподарств. Для евакуації людей було виділено пожежний автомобіль та автомобіль «Урал».

У селі Олешків при піднятті води в річці Прут в районі сільського стадіону залито і затоплено житлові будинки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису