День захисника України та День Українського козацтва

  • 376

Фото без описуФото без описуФото без опису14 жовтня, Україна святкує День захисника України та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, вірячи також відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці. Пройшло святкування і в Заболотівській ОТГ біля пам’ятника “Слава Героям України” в парку ім. Героїв Майдану в селищі Заболотів, до якого долучилися учасники АТО та бойових дій на території інших держав, представники органів місцевого самоврядування, громадські діячі, мешканці та гості громади.

Урочистості почалися із проведення панахиди за загиблими захисниками, вшанування хвилиною мовчання та покладання квітів до пам’ятника. Опісля, з вітальним словом до всіх звернувся Голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк, подякувавши військовим, учасникам антитерористичної операції, добровольцям,ветеранам за мужність, звитягу та самовіддану працю в ім’я миру і майбутнього, та побажав усім мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє української держави.

З нагоди Дня Захисника України очільником Заболотівської ОТГ Іваном Танюком вручено грамоти за активну громадську позицію, жертовність, патріотизм, сумлінне виконання службових обов’язків в ім'я вільної незалежної демократичної держави та з нагоди Дня Захисника України, Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці учасникам бойових дій в АТО та учасникам бойових дій в Афганістані, Югославії та Чехословаччині.

З вітальними та вдячними словами виступив радник Голови Заболотівської селищної ради ОТГ, голова спілки ветеранів АТО Снятинщини Василь Жовтяк та вручив відзнаку “За бойову звитягу” учасникам антитерористичної операції на Сході України.

Після церемонії нагородження продовжилася святкова програма, де свої творчі виступи подарували присутнім учні Заболотівського ліцею та артисти Заболотівського будинку культури.

Свято пройшло у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.