Карантин – це не канікули та не відпустка.

  • 608

Фото без описуНезважаючи на карантинні заходи, які запроваджені у нашій країні, педагоги дошкільних закладів Заболотівської територіальної громади не втрачають зв’язок зі своїми вихованцями та успішно налагодили дистанційне навчання дошкільників вдома, враховуючи всі норми закону України «Про дошкільну освіту» та Санітарний регламент.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про дошкільну освіту»  про роль сім’ї у дошкільній освіті:

1. Сім’я зобов’язана сприяти здобуттю дитиною освіти у дошкільних та інших навчальних закладах або забезпечити дошкільну освіту в сім’ї відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти.

2. Відвідування дитиною закладу дошкільної освіти не звільняє сім’ю від обов’язку виховувати, розвивати і навчати її в родинному колі.                  

3. Батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність перед суспільством і державою за розвиток, виховання і навчання дітей, а також збереження їх життя, здоров’я, людської гідності».

Отже, батьки, як суб’єкти освітнього процесу, несуть відповідальність за здобуття дошкільної освіти власною дитиною.

Педагоги дошкільних закладів надавали інформацію батькам,  а вони в свою чергу вирішували у який зручний час для них і дитини цю інформацію (аудіо-, відео-, тексти казок, віршів, приклади організації дитячого експериментування, ігрової, зображувальної та інших видів діяльності дітей раннього і перед шкільного віку) запропонують власній дитині, враховуючи її психофізіологічний та емоційний стан. Можна з упевненістю сказати, що сучасне дистанційне навчання здійснюють професійні та досвідчені педагоги-дошкільники нашої громади.                                                     Дякуємо всім учасникам освітнього процесу за спільну та плідну працю, за активність і креативність, як педагогів так і батьків.  Будьте здорові та бережіть себе і свої близьких!