Медичний персонал Заболотівської багатопрофільної лікарні працює в посиленому режимі

  • 694

Фото без описуКНП "Заболотівська районна лікарня" є багатопрофільним закладом, що надає медичну допомогу населенню Заболотівської ТГ, а також всім бажаючим, незалежно від місця проживання. Лікарня працює з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, що передбачає проведення на території Заболотівської ТГ заходів спрямованих на забезпечення населення доступною, своєчасною, якісною та ефективною медичною допомогою, а також забезпечення керованості та безперервності медичної допомоги.

В лютому 2021 року відділення Заболотівської лікарні перепрофілювали під інфекційне, розгорнувши 50 ліжок для пацієнтів, хворих на коронавірус. Облаштували відділення повністю готове приймати хворих на коронавірус. Є забезпечення централізованою подачею кисню: облаштовано 20 кисневих точок. Було закуплено 4 апарати штучної вентиляції легень, а також пульсоксиметри і глюметри.

Зокрема, за березень 2021 року у дане відділення КНП "Заболотівська багатопрофільна лікарня" поступило 107 хворих, які отримали стаціонарну медичну допомогу. З них, у 88 пацієнтів підтвердили захворювання COVID-19, 16 пацієнтів перебували під апаратом штучної вентиляції легень.

Також наголошуємо, що тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медзакладів за надання допомоги хворим на COVID-19, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. За здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладу несе відповідальність головний лікар.

Отож, дорогі жителі Заболотівської територіальної громади, КНП «Заболотівська багатопрофільна лікарня» працює в посиленому режимі заради Вас та вашого здоров'я!