ЩО ТАКЕ Система електронного голосування ГОЛОС?

  • 1829

Фото без описуСистема ГОЛОС – це апаратно-інформаційний комплекс, котрий забезпечує можливість автоматизації повного циклу роботи ради в процесі підготовки та проведення засідань сесій, публікації результатів та аналізу роботи депутатів і ради. Ця система створена з метою автоматизації та систематизації роботи ради, для зменшення затрат та часу для проведення кожного засідання. Вона оперативно формує звіти про результати поіменного голосування, тому спрощує виконання вимог пункту 3 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та дозволяє оперативно вивантажувати їх на веб – сайті. Також усі проекти рішень з додатками та поправками депутати можуть переглядати на планшетах. Голосування за допомогою системи займає до 15 секунд та робить сесії оперативними, а роботу депутатів продуктивною. Використовуючи систему «ГОЛОС» селищна рада стає справді прозорою та відкритою для жителів громади.

Так, за кошти селищного бюджету вдалось придбати 26 планшетів для кожного депутата селищної ради, два ноутбуки та сервер, ліцензійне програмне забезпечення. Завдяки даній системі впроваджується електронний обіг документів, а це значна економія на паперових носіях, наприклад, завдяки цьому вже не будемо друкувати проекти рішень і таким чином зекономимо кошти на папір та обслуговування оргтехніки, на якій проводився друк. Всі документи депутати можуть бачити в онлайн режимі на планшетах, де висвітлюється інформація.

Слід зазначити, що система електронного поіменного голосування ГОЛОС побудована за модульним принципом, тому є надзвичайно адаптивною та може налаштовуватись під індивідуальні потреби ради. Вона може працювати, як на основі бездротової мережі так і у дротовій конфігурації. Також такі системи є і в інших органа місцевого самоврядування.

Дорогі жителі нашої громади, не потрібно на цьому спекулювати та розповсюджувати неправдиву інформацію! Електронна система голосування була встановлена з метою заощадження коштів, часу та ефективності проведення засідань. Ми, не працюємо за "старими принципами", ми стараємося запровадити нововведення, задля максимальної ефективності роботи селищної ради.