Проведено заходи щодо захисту прав та  законних інтересів дітей в сім’ях громадян

  • 567

Відповідно до отриманих повідомлень, керуючись чинним законодавством України спеціалістами відділу соціального забезпечення селищної ради Качмарською Н.М., Гордійчук І.В. спільно з інспектором ювенальної превенції Коломийського РВ поліції ГУНП в Івано-Франківській області Пожоджук О.М, працівником ФАПу с.Іллінці Мироник О.В., сімейною медсестрою Книш І.Л. та діловодами селищної ради с.Тростянець Гушул Т.В., с.Рудники Курилюк Н.М. та с.Іллінці Левко С.Й.здійснено обстеження умов проживання сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, а також вжито  відповідних заходів  з метою підготовки до суду висновку про визначення місця проживання малолітніх дітей за місцем проживання  дітей.

З батьками проведено інформаційно-профілактичну роботу щодо забезпечення належних матеріально-побутових умов для проживання дітей, визначено потребу  громадян в соціальних послугах. Їх попереджено про відповідальність у разі неналежного виконання батьківських обов’язків стосовно виховання та утримання дітей.

Разом з тим, встановлено факти ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків  стосовно дітей,  у зв’язку з чим працівником поліції складено два протоколи про адміністративні правопорушення згідно ч.1. ст. 184 КУпАП.

Відповідно до чинного законодавства України, роботу з даними сім’ями буде продовжено відділом соціального забезпечення селищної ради.