Зеленський підписав закон, який дозволяє призивати резервістів без мобілізації

  • 1014

У середу, 21 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо призову на військову службу резервістів у особливий період. Про це повідомляє сайт президента України.

Президент підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку» № 1357-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року з ініціативи глави держави.

Цей документ удосконалює вимоги щодо комплектування ЗСУ та інших військових формувань резервістами в особливий період без оголошення мобілізації, що дасть змогу швидко збільшити бойовий потенціал сил оборони та вчасно реагувати на раптові загрози національній безпеці.

Зокрема, закон запроваджує новий вид військової служби – військова служба за призовом осіб із числа резервістів у особливий період.

Так, в особливий період на військову службу призиватимуть громадян, які уклали контракти про проходження служби у військовому резерві та/або зараховані до військового оперативного резерву.