ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

  • 525

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 травня 2021 р.призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.  Таким чином, автоматичного продовження субсидії на літній період не буде.

Постановою Кабмін також розширив перелік джерел доходу, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Так, при призначенні субсидій враховуватимуться доходи від розміщення депозитів і дивіденди від цінних паперів. Відомості про транспортні засоби слід буде вказувати, якщо з дати їх випуску минуло менше ніж 15 років (до цього часу було 5 років).

Зазначається, що подати заявку та супровідні документи можна поштою або в електронній формі на сайті Мінсоцполітики, або у паперовому вигляді через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення у райдержадміністраціях.

Житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у травні - вересні 2021 р., призначається починаючи з травня 2021 року.

Станом на даний час, Мінсоцполітики розробило, але ще не затвердило  нову форму заяви та декларації про призначення субсидії.  Про зміни що внесені до Порядку призначення житлових субсидій та про дату початку прийому документів буде повідомлено додатково.