Проведено нараду з опікунами/піклувальниками

  • 365

Фото без описуВідділом соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради 18.05.2021 року проведено робочу зустріч з опікунами та піклувальниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку.

Під час зустрічі начальник відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівськоїселищної ради Чорнописький Р.В. познайомив опікунів/піклувальників з новопризначеними працівниками служби у справах дітей Качмарською Н.М., Гоян Н.М., які безпосередньо проводять роботу щодо захисту прав і законних інтересів дітей в громаді.  Законним представникам дітей наголошено на  неухильному дотриманні прав  підопічних,  належному забезпеченні виконання опікунами та піклувальниками обов’язків щодо виховання дітей, піклування  про їх здоров’я, психічний стан, фізичний і духовний розвиток, підготовку до самостійного життя тощо. Опікунів/піклувальниківпопереджено про  відповідальність згідно з чинним законодавством України за неналежне виконання своїх обов’язків, збереження житла і майна дітей,  зловживання  опікунськими правами.

Крім того, звернено увагу опікунів/піклувальників на можливість оздоровлення та відпочинку дітей за кошти державного бюджету, на необхідності обов’язкового щорічного проходження медичного огляду опікунами та піклувальниками, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та подачі цих (медичних висновків)  та інших документів для поновлення особових справ  дітей зазначеної категорії, тощо.

Спілкування відбувалося у форматі діалогу, в ході якого присутні отримали відповіді на хвилюючі їх питання, що виникають в процесі виховання дітей, розглянули найпоширеніші приклади проблемних ситуацій та домовились тісно взаємодіяти  та співпрацювати в подальшому.

Фото без опису