Дмитро Шкрібляк - юний Герой, який загинув за Україну

  • 823

Фото без описуШкрібляк Дмитро Олександрович народився 19 травня 1993 року в селі Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. З 1998 року з родиною проживав у с. Іллінці. Дмитрик ріс цікавим і допитливим хлопчиком, був прекрасним порадником і другом, відзначався добротою і щирістю, знаходив спільну мову з однолітками та молодшими дітьми. Після закінчення Іллінецької загально-освітньої школи вступив до Чернівецького ПТУ №8, де здобув професію кухаря-кондитера. Відслуживши строкову службу в українській армії (військова частина А2167, місто Біла Церква Київської області), повернувся до рідної домівки, але через фінансову скруту часто їздив на заробітки. З 10 квітня 2014 року призваний у військову частину А2331 (м. Володимир-Волинський Волинської області) по мобілізації. Виконував обов'язки розвідника-снайпера розвідувального взводу 3-го механізованого батальйону 51 окремої механізованої бригади.

19 травня 2014 року йому виповнився лише 21 рік, а вже 22 травня хлопець загинув у бою поблизу селища Волноваха на Донеччині. Той «Чорний четвер» під Волновахою обірвав життя майже двох десятків бійців 51 окремої механізованої бригади, серед яких був і наш земляк. В цьому нерівному бою Збройні сили України зазнали найбільшої втрати за час проведення антитерористичної операції на Сході. Бойовики із засідки відкрили по наших військових масований вогонь із ручних протитанкових гранатометів і мінометів. Дмитро та ще двоє бійців заскочили в БТР та почали відстрілюватись. Один із зарядів влучив у бойову машину, стався вибух. Бійці, які перебували на місці подій, стверджують, що там відбулася справжня бійня.

27 травня 2014 року на Снятинщині було оголошено Днем жалоби, в цей день в Іллінцях прощалися з юним Героєм, який загинув за Україну. Він був ще такий дитинно-молодий, найменша кровинка в сім’ї, та йому судилося на злеті літ зложити крила молоді й долів упасти, спопеливши їх вогнем війни. Недозрілий колос вже плоду не дасть. Але щира молитва і світла пам'ять не дадуть йому зів’яти! В місті Чернівці на фасаді будівлі Професійно-технічного училища №8 (вулиця Руська, 198), де навчався Дмитро Шкрібляк, відкрито меморіальну дошку, також дошку пам’яті встановлено і на фасаді школи в с. Іллінці, де проходили найкращі дитячі роки простого українського хлопчини - Героя Дмитра Шкрібляка 4 червня 2016 року Дмитро Шкрібляк посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Низький сердечний уклін і щира молитва за душу Дмитрика і всіх Героїв, які власною кров’ю заплатили за наше мирне життя!