Захист держави – це є Конституційний обов’язок Наразі триває призов до лав збройних сил України

  • 491

Призов на строкову військову службу регламентується законом України «Про військовий обов’язок і військову службу». А також указом Президента України від 24 лютого 2021 року № 71/2021. Згідно зі цими документами, на строкову службу призиваються придатні за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 18 років, та старші особи, які не досягли 27 років до цього часу.

Хто може отримати відстрочку від призову

Відстрочку від призову отримають ті, хто навчається на денній формі в училищах чи університетах, а такожу закладах духовної освіти. Також відстрочку отримують ті, хто навчається в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Розглядати питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову покладається призовній комісії, які працють в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки .

Також у випадках, непередбачених законодавством, відстрочку від призову можуть надавати обласній призовній комісії.