В Заболотівській громаді відзначили Міжнародний день захисту дітей

  • 583

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

  Немає більшого щастя, а ніж посмішки та сміх щасливих дітей.  Тож  сьогодні неймовірне свято відбулося у приміщенні Заболотівського селищного будинку культури за участі дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з сімей, які перебувають на обліку районного сектору пробації, дітей з обмеженими функціональними можливостями. Діти активно брали участь у руханці «Як живеш», веселих танцях «Якщо ти щаслива», «Сороконіжка», «Повтори як я», різноманітних конкурсах та караоке,  малювали та розважалися.

Працівниками салону краси «Be Queen studio» для діток організовано справжній похід у студію краси, адже всім бажаючим безкоштовно зроблено неймовірно   красиві  зачіски, а також  найменшим діточкам  справжні професіонали своєї справи розмалювали обличчя.

За сприянням відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківської області діти мали змогу посидіти в службовому автомобілі, вмикати сирени, говорити у гучномовець, а також побачити спорядження, з яким правоохоронці пильнують спокій.

Всі присутні отримали позитивні емоції, повітряні кульки та поласували морозивом за сприяння мецената з с.Тулуків Петелюка Олега Дмитровича.

Саме завдяки зусиллям небайдужих мешканців громади,  селищного голови Петра Маліборського, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів та адміністративних послуг Оксани Прокоп'юк, відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей (Чорнописький Р.В), відділу культури, духовності та туризму (Андрійчук В.Ю.), відділу освіти, молодіжної політики та спорту (Марчук І.М.), обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю (повнолітніх) та дітей з інвалідністю «Лелеченя» (Лавриненко Л.А.),  сектору ювенальної превенції Коломийського РВ поліції ГУНП в Івано-Франківської області (Пожоджук О.М.),  Снятинського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області (Є. Тереньтьєв) свято відбулося.

 Щиро дякуємо всім хто долучився до проведення даного заходу. Тому сьогодні й кожного наступного дня, просимо всіх дорослих, зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуватися заради майбутнього, і тоді наші діти виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю нашого краю та нашої держави.

 Ще раз від усього серця вітаємо найменших мешканців громади  з теплим та прекрасним святом.    Зичимо вам, дорогі хлопчики та дівчатка, міцного здоров'я, успіхів, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків, сяючих посмішок, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул!