Селищний голова Петро Маліборський взяв участь у першому засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України

  • 597

3 червня 2021 року в місті Хмельницькому відбулось засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Згідно з положенням про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, затвердженим Указом Президента України від 4 березня 2021 року, він є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Керівництво Коломийської райдержадміністрації та Коломийської районної ради, а також Заболотівський селищний голова Петро Маліборський та голови територіальних громад Коломийського району, взяли участь в онлайн засіданні в режимі відеоконференції.

Під час проведення засідання було розглянуто різноманітні питання, зокрема, схвалено Регламент роботи Палати, обрано його голову, обговорено підготовку до опалювального сезону, забезпечення енергоефективності, передачу професійно-технічних училищ у комунальну власність, реформування системи архітектурно-будівельного контролю тощо. Крім того, було відпрацьовано пропозиції членів Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.