2021 рік на Прикарпатті Рік Євгена Коновальця

  • 445

Фото без опису14 червня 2021 року, виповнюється 130 років від дня народження Євгена Коновальця - військового і політичного діяча, полковника Армії Української Народної Республіки, командира Січових Стрільців, члена Стрілецької Ради, коменданта Української Військової Організації, голови Проводу українських націоналістів. ,,Усе своє життя Він присвятив ідеї незалежної України та став прикладом самовідданої боротьби і патріотизму для сучасників. Тому наш обов'язок сьогодні - гідно вшанувати пам'ять великого сина українського народу.''

У бібліотеці села Шевченкове, оформлена виставка - пам'ять ,,Євген Коновалець - організатор і перший керівник ОУН '', яку напередодні вшанування, мали можливість переглянути голова Заболотівської селищної ради Петро Васильович Маліборський, гідролог 2 категорії відділу гідрології Чернівецького обласного центру з гідрометеорології ДСНС України Василь Косован і Василь Шиян.

У неділю, 13 червня у сільському клубі села Шевченкове у співпраці з місцевою школою, юнацтвом села і жителями проведено історико- патріотичну годину - нарис ,,Усе своє життя він присвятив - народу'' та інформ - повідомлення ,,Євген Коновалець - життя віддане за націю''.

Настоятелем місцевого храму о. Андрієм відслужено панахиду. Цікавими та захоплюючими були розповіді запрошених гостей - Голови Всеукраїнського об'єднання ветеранів, отамана Соборного козацтва ,,Січ'' України Василя Івановича Шияна і старшого виховника (осавула) молодіжного Соборного козацтва ,,Січ'' України ім. Василя Захарука - Григорія Васильовича Ступарика. Вони поділилися маловідомими фактами про життя і діяльність Євгена Коновальця, його участь у формації Січових Стрільців, окреслили основні риси як коменданта УВО, голови Проводу Українських націоналістів, першого голови ОУН. Чудова в'язанка українських стрілецьких і повстанських пісень за чашкою кави. Він жив для України, боровся за її Свободу і Незалежність, страждав за неї, за неї й загинув у нерівному двобої з підступним ворогом. Пам'ятаємо наших героїв! Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису