Проведено моніторинг роботи соціальних робітників

  • 489

Як відомо рівень розвитку суспільства в кожній країні визначається ставленням суспільства і держави до людей похилого віку. В Україні для одиноких людей похилого віку передбачено можливість отримання соціальних послуг через державні та комунальні заклади, де такі послуги надаються на безоплатній основі.

На території  Заболотівської громади функції,  щодо надання соціальних послуг одиноким громадянам похилого віку покладено на Відділ соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради, який постійно працює над  реалізацією  широкого спектру соціальних послуг для задоволення усіх потреб клієнтів, від допомоги в самообслуговуванні до надання консультацій  громадянам. Надання послуги догляду вдома реалізується через соціальних робітників.

Відповідно  до плану роботи сектору соціальних послуг відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради протягом квітня-червня 2021 року завідувачем сектору соціальних послуг Гордійчук І.В. та фахівцем соціальної роботи Панько О.С. було проведено моніторинг роботи соціальних робітників. У ході проведення моніторингу було відвідано 125 осіб похилого віку, які перебувають на обслуговуванні сектору соціальних послуг з метою надання їм соціальної послуги «Догляд вдома». Під час бесід з отримувачами соціальних послуг прозвучало багато позитивних відгуків про роботу соціальних робітників, щодо допомоги у самообслуговуванні, веденні домашнього господарства, оформленні документів, доставці продуктів харчування та медикаментів. Також у ході відвідувань виявлено деякі недоліки, щодо виконання соціальними робітниками своїх функціональних обов’язків. Станом на даний час, вжито відповідних заходів, щодо усунення  порушень вимог законодавства.

Надання соціальних послуг особам похилого віку, які проживають на території Заболотівської громади, буде продовжено й надалі згідно з  чинним законодавством України.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису