Забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації

  • 452

З 1 липня 2021 року відділ соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради сприяє забезпеченню осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) на безоплатне отримання технічних та інших засобів реабілітації мають право: особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, учасники АТО, особи похилого віку, жінки після мастектомії, діти з порушеннями опорно-рухового апарату, особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Для отримання технічного засобу реабілітації необхідно звернутися  до відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей з  заявою та повним пакетом документів передбачених п.14 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2012р.

            Працівник відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей сканує подані документи та передає до відділення Фонду соціального захисту інвалідів,ознайомлює та надає особі з інвалідністю інформацію щодо переліку підприємств, каталогу технічних та інших засобів реабілітації, якими такі підприємства забезпечують осіб з інвалідністю, механізму забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та отримання компенсації.

         Більш детальну інформацію про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації Ви зможете дізнатися, звернувшись у відділ соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради за адресою: смт. Заболотів, вул. Б.Хмельницького, 6, кабінети №1 та №2.Фото без опису