Робоча зустріч уповноваженого органу з питань пробації із суддями Снятинського районного суду Івано-Франківської області.

  • 387

Фото без описуВпровадження пробації в Україні - це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

З цією метою 26 липня 2021 року в приміщенні Снятинського районного суду Івано-Франківської області відбулась робоча зустріч начальника Коломийського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Євгенія Терентьєва з виконуючим обов’язки голови Снятинського районного суду Василем Собком та суддею Снятинського районного суду Ігорем Сегіном, а також працівниками суду.

Метою зустрічі було обговорення алгоритму щодо подальшої спільної роботи, проблемних питань, які виникають при виконанні рішень суду, шляхи їх вирішення. Обговорювались одне з ключових питань зустрічі, а саме механізм дії та реалізації питання підготовки і терміни складання досудових доповідей. Досудова доповідь потрібна суду для того, щоб суддя мав можливість винести справедливий вирок, отримавши інформацію не лише про неправомірний вчинок, але й додаткову інформацію про особу, яка підозрюється у його вчиненні, дізнатися про обставини її життя, які могли стати причиною злочину, а також про заходи, які пропонує орган пробації для усунення таких обставин.

Євгеній Терентьєв наголосив, що головна мета органу пробації – забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Також, під час зустрічі особливу увагу було приділено належному забезпеченню виконання пунктів Кримінально-виконавчого кодексу України та окремих пунктів статей ЗУ «Про пробацію» щодо реалізації пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Не залишено без уваги затвердження пакету наказів Міністерства юстиції України: «Про затвердження пробаційних програм для неповнолітніх суб'єктів пробації»; «Про затвердження пробаційних програм для повнолітніх суб'єктів пробації»; «Про затвердження Переліку заходів щодо реалізації пробаційних програм».

По завершенню заходу учасники мали змогу обмінятися досвідом та домовились про подальшу співпрацю.

Фото без опису