Відбулася робоча зустріч Заболотівського селищного голови Петра Маліборського з начальником Снятинської ДПІ Мирославом Остафійчуком щодо одноразового добровільного декларуванням активів

  • 440

Про одноразове декларування активів, придбаних за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки розповів начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук на проведеній робочій зустрічі 31 вересня 2021 року в приміщенні Заболотівської селищної ради з селищним головою Петром Маліборським. Зокрема, начальник Снятинської ДПІ проінформував, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року фізичні особи матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належить, та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. Він розповів, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які об’єкти підлягають оподаткуванню, які ставки застосовувати для нарахування збору та коли його сплачувати.

Також зазначив, що декларацію необхідно подавати безпосередньо декларантом та в електронному вигляді, розповів, які відомості зазначаються в декларації та як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного щодо валютних цінностей та щодо іншого майна.

Також на зустрічі обговорили питання резерви наповнення місцевого бюджету, питання проведення скоординованих заходів щодо погашення податкового боргу, легалізації заробітної плати та дотримання трудового законодавства.