Тісна співпраця служби зайнятості з роботодавцями

  • 1050

09 вересня 2021 року Снятинською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості в приміщенні Заболотівської селищної ради проведено виїзний семінар з роботодавцями на тему: «Спільна діяльність служби зайнятості та роботодавців регіону щодо сприяння зайнятості населення». В семінарі взяв участь перший заступник селищного голови Козаченко Микола Миколайович.

Метою проведення заходу є обговорення шляхів співпраці служби зайнятості та роботодавців щодо сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць, а також переваг офіційного оформлення трудових відносин з працівниками.

В своєму виступі начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Оксана Гелюта проінформувала про стан ринку праці за вісім місяців 2021 року, ознайомила присутніх з послугами, які надає служба зайнятості роботодавцям, а саме: професійна підготовка, стажування під конкретні робочі місця на замовлення роботодавців, організація тимчасових робіт, компенсація роботодавцям затрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також наголосила про наслідки використання працінелегальних робітників, недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та порушення строків виплати заробітної плати.

Фахівець районної філії Тетяна Голей ознайомила присутніх з програмою «Доступні кредити 5-7-9%», надала вичерпну інформацію щодо надання кредитів та ставок до кредитування малого бізнесу.

На завершення семінару перший заступник селищного голови Микола Козаченко звернувся до роботодавців з проханням зробити крокназустріч, аджеофіційне укладання трудовихвідносин, виплатаналежної суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства – основа соціальної захищеності населення.

Роботодавцям дано відповіді на всі запитання та роздано інформаційний матеріал.