Конференція на тему: «Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку сільської місцевості» відбулася на базі Заболотівської ТГ

  • 637

Фото без опису14 вересня  2021 року, в Заболотівській територіальній громаді відбулася регіональна конференція під назвою «Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку сільської місцевості», організатором якої є Проект «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) за підтримки Всеукраїнської асоціації громад яка пройшла у змішаному форматі (як онлайн, так і за присутності учасників).

В даному заході взяли участь очільник  німецько-українського агрополітичного діалогу Фолькер Зассе, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнської асоціації громад, управління АПР ОДА, керівники територіальних громад та фермерських господарств Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Зустріч проведено на рівні   Міністра аграрної політики та продовольства  України Романа Лещенка, який розпочав захід із відео звернення до учасників конференції. Крім того, із онлайн-зверненням виступив Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

Дальше до присутніх із вітальним словом звернувся Заболотівський селищний голова Петро Маліборський, який зазначив, що такі зустрічі є досить пізнавальними та цікавими і сприяють обміну досвідом задля розробки конструктивних механізмів розвитку громад.

Керівник проекту АПД Фолькер Зассе розповів, що конференція має на меті сприяти становленню ефективної адміністративної структури для сталого розвитку сільського господарства, починаючи з Міністерства аграрної політики та продовольства України, через обласні адміністрації та ТГ до сільськогосподарських підприємств. Представник Міністерства аграрної політики та продовольства України Діана Короткевич акцентувала увагу на важливості розвитку сільських територій, зокрема в аграрній сфері через розвиток сімейних фермерських господарств та кооперації оскільки розвиток підприємництва в ТГ в майбутньому формуватиме спроможність такої громади.

Про роль асоціації органів місцевого самоврядування в сприянні сільського розвитку в громадах, стратегічні пріоритети, напрями взаємодії, лобіювання та підтримку розповів присутнім заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Ігор Абрамюк.

Особливу увагу під час заходу було приділено підходам з розвитку сільської місцевості з урахуванням німецького досвіду. З цього приводу виступали Томас Таннебергер - міжнародний короткостроковий експерт АПД, Сергій Замірда – перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад, радник Міністра аграрної політики та продовольства України, Андрій Кошиль – Земельна спілка України.

Після жвавої дискусії серед учасників та спікерів Марія Ярошко, заступниця керівника проекту АПД, підвела підсумки та подякували всім присутнім за участь у даній конференції.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису