Робоча зустріч уповноваженого органу з питань пробації та органу державної виконавчої служби.

  • 480

Фото без опису   Фото без опису20 вересня відбулася спільна нарада Коломийського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області та Снятинського відділу ДВС у Коломийському районі Івано-Франківської області Південно-Західного МРУ Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

Присутні обговорили питання про обмін інформацією щодо стану перерахунку коштів підприємствами, установами, організаціями або уповноваженого ним органу за виконанні порушниками суспільно корисні роботи та належного виконання судового рішення з метою здійснення контролю за дотриманням порядку та умов відбування адміністративного стягнення у виді  суспільно корисних робіт.

Начальник Коломийського РС №2 Євгеній Терентьєв проінформував про те, що відповідно до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких та перелік об’єктів, на яких порушники повинні виконувати ці роботи, визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці та виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми - не більше двох годин на день. За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

В.о. начальника Снятинського відділу ДВС Володимир Істратій, повідомив, що Закон України про посилення відповідальності за несплату аліментів спрямований на забезпечення належного виконання судових рішень щодо стягнення аліментів, що сприяє зменшенню заборгованості зі сплати аліментів, а також забезпечує належне утримання осіб, які отримують аліменти. Питання належного утримання дітей є завжди актуальним, а оскільки воно напряму залежить від вчасності сплати боржниками аліментів та наявності або відсутності заборгованості з їх сплати то практика накладення судом адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт набуває поширення та має позитивний вплив на погашення заборгованості за аліментами самими батьками.

На завершення робочої зустрічі було досягнуто домовленості про подальший обмін інформацією щодо стану перерахунку коштів підприємствами, установами, організаціями або уповноваженого ним органу за виконанні порушниками суспільно корисні роботи.