Кожній дитині – родина! 30 вересня – День усиновлення.

  • 446

Фото без описуФото без описуЗ метою привернення уваги до проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їх прав та найкращих інтересів щороку  30 вересня в Україні відзначається -  День усиновлення. Це свято доброти та  милосердя  яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, які прийняли в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

Усиновлення – є найкращою із всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, оскільки прийняття її у  нову сім’ю відбувається  на правах рідної. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідком втрату дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Усиновлення породжує між батьками (усиновителями) та дитиною взаємні права та обов’язки, які передбачені Сімейним кодексом України для батьків та їхніх біологічних дітей. Дитина може бути усиновлена з будь-якої форми влаштування: опіки, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, інтернатного закладу, якщо вона перебуває на обліку як дитина, котра підлягає усиновленню.

Станом на даний час, на  теренах Заболотівщини, проживає 6 сімей усиновлювачів, які обігріли своїм теплом та батьківською любов’ю 7 дітей, хто з тих чи інших причин залишились без батьківського піклування біологічних батьків, 6 сімей опікунів/піклувальників, які виховують 12 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тож щиро вітаємо зі святом родинного затишку та дитячої надії всіх, хто причетний до такої благородної справи: усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині найважливіше щастя мати родину.

         Звертаємось до всіх, хто вже пройшов шлях усиновлення, й до тих, хто ще обмірковує своє рішення. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Громадянам, які бажають усиновити дитину,  з питань отримання додаткової інформації та консультацій  щодо переліку необхідних документів, а також  стосовно процедури усиновлення необхідно звернутися до відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради, що знаходиться за адресою: селище Заболотів вул. Богдана Хмельницького, 6,  І поверх, кабінет № 2.