Проведено чергове засідання комісій, які діють при виконавчому комітеті селищної ради

  • 501

Фото без опису20 жовтня  2021 року під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради та адміністративних послуг Оксани Прокоп’юк відбулось  чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Заболотівської селищної ради. Комісія, що діє при виконавчому комітеті селищної  ради, працює для результативного вирішення проблеми виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення інтересів кожної дитини, реалізації їх прав та інтересів.

На комісію було винесено чотири  питання, які попередньо детально опрацювали працівники  служби у справах дітей (сектор) відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради. Розглядалися питання: про визначення участі батька у вихованні малолітніх дітей; про відібрання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, від матері, батька  без позбавлення їх батьківських прав; про забезпечення прав та найкращих інтересів малолітньої дитини, зарахованої на цілодобове перебування до Печеніжинської спеціальної школи  Івано-Франківської обласної ради; про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Одразу після завершення попередньої комісії, відбулось засідання комісії з питань надання одноразової грошової допомоги громадянам, які проживають на території  Заболотівської селищної ради. На порядок денний винесено  питання про розгляд  восьми заяв про надання одноразових допомог громадянам. Проаналізувавши матеріали кожної справи та оцінивши наявні документи в їх сукупності комісією прийнято рішення про надання одноразових грошових допомог на лікування та вирішення невідкладних соціально-побутових питань жителям громади, поліпшення житлових умов учасникам АТО/ООС на суму 10000 грн. (десять тисяч гривень 00 коп.).  При цьому, з початку   2021 року   задоволено 203 заяви  та  прийнято рішення про надання одноразової допомоги на суму 264,5 тис. грн., з яких  вже виплачено 230,9 тис. грн.

Таким чином, відповідно до можливостей дохідної частини селищного бюджету на території громади  вживаються максимальні заходи для задоволення соціальних потреб жителів громади,  подолання непростих життєвих ситуацій.Фото без опису