ПРОФІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ СУБ'ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ

  • 586

Фото без описуФото без описуФото без опису29 жовтня 2021 року в приміщенні Коломийського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області проведено інформаційний семінар із загальних питань зайнятості для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку уповноваженого органу пробації.

У заході взяли участь провідний фахівець з профорієнтації Снятинської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Ганна Потєхіна, з боку уповноваженого органу пробації, фахівець – Юлія Самашко.

Метою заходу було ознайомлення учасників із станом регіонального ринку праці; сучасним комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, інформування про права та обов’язки у сфері реалізації права на працю та соціальний захист у сфері зайнятості.

Під час зустрічі суб’єкти пробації були ознайомлені з актуальними вакансіями та професіями, що користуються попитом на локальному ринку праці, комплексом соціальних послуг служби зайнятості. Дізналися про можливість отримання професії за сприянням служби зайнятості через центри професійної технічної освіти, ознайомилися з формами обслуговування населення з використанням новітніх он-лайн технологій та електронними сервісами служби зайнятості, спрямованих на запобігання поширенню безробіття, а також отримання професійного навчання для майбутньої роботи, яка приносить задоволення та реінтеграцію в суспільстві.

 Спільно з учасниками обговорили переваги легальної зайнятості та ризики, які можуть виникнути у процесі нелегального працевлаштування.

До проведення заходу долучився представник «Снятинського бюро правової допомоги» Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, головний спеціаліст – Надія Лосєва, яка ознайомила присутніх з основними послугами, які надає бюро правової допомоги. Роз’яснила, що передбачає первинна та вторинна правова допомоги; категорії осіб, які мають право на представництво інтересів за рахунок держави.

На завершення профінформаційного семінару учасники мали змогу поставити запитання та отримати на них ґрунтовні відповіді.

Сподіваємось, що надана під час заходу інформація не залишиться поза увагою непрацюючих суб’єктів пробації, а допоможе їм втілити право на працю та надасть можливість заробляти собі на життя та покращити своє майбутнє.