Доброта повертається до того, хто її віддає!

  • 492

Іще під час об’їзду селищним головою Заболотівської територіальної громади Петром Васильовичем Маліборським та керівним складом ради було проведено огляд закладів на території населених пунктів, підпорядкованих селищній раді задля виявлення і вирішення нагальних питань. Звичайно, таких питань в кожному населеному пункті чимало, зокрема і в Іллінцях, які насамперед стосуються благоустрою та покращення інфраструктури. Але найперше, це комфорт і безпека для найменших іллінчан. Саме тому одним з пріоритетних питань було вирішено встановити нову огорожу на території ЗДО «Калинка».

Активна позиція керівництва Заболотівської селищної ради, зокрема очільника Петра Маліборського, першого заступника селищного голови Миколи Козаченка та окремих депутатів, що представляють інтереси села в селищній раді, а саме Світлани Левко та Василя Ткачука, які і взяли на себе організацію подальших робіт і вклали свою фінансову лепту. Це безумовно стало тим першим і дуже важливим кроком до позитивного вирішення цього питання. Далі до справи долучилися місцеві підприємці, яких було запрошено до колективного обговорення: щоб було зрозуміло, куди і навіщо буде спрямована фінансова допомога в разі їхньої згоди допомогти в добрій справі.

Приємно, коли таке непросте питання знаходить розуміння і підтримку як зі сторони влади, так і жителів громади. Вагома грошова підтримка, завдяки старанням депутата обласної ради Орисі Книшук та фінансова допомога підприємців Василя Жовтяка, Руслани Кушнір, Христини Кушнір, Назара Вовчука, Ярослава Яремчука, Дмитра Малиновського, Григорія Скакуна, фермера-орендаря Івана Горука допомогли втілити задумане в реальну справу. Було демонтовано стару огорожу, закладено новий фундамент та встановлено нову огорожу. Підставили плече в добрій справі і Петро Герцюк, Юрій Жовтяк, Михайло Горук, Ярослав Товстюк. Висловлюємо вдячність очільниці ЗДО «Калинка» Ларисі Понур за допомогу в організації фізичної допомоги з боку працівників садочка та батьків юних вихованців. Роботи проводилися методом громадської толоки, особлива подяка небайдужим жителям села, які виявили бажання допомогти. Спасибі кожному, хто долучився до цієї важливої справи, допомагаючи фізично і матеріально, щира вдячність всім вищезгаданим людям за безкорисливу фінансову допомогу. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благоустрою і, безсумнівно, відчутна підтримка нашої громади. Впевнені, що Ваш приклад показовий для всіх, бо розвиток місцевої громади неабияк залежить від активності та небайдужості самих жителів.

За рахунок коштів, виділених Заболотівською селищною радою, від центрального входу садочка до вхідних воріт встановлено нову бруківку. Як бачимо, будь-яка справа не зрушиться з місця, якщо не зробити перший крок, не пережити радість від спільно досягнутого успіху, не переконатися у власних силах та можливостях на шляху до покращення добробуту. Злагоджена і спільна робота владних структур і жителів громади в підсумку дає позитивний і, головне, дієвий результат. Такий приклад гідний для наслідування іншими населеними пунктами нашої громади..

В народі кажуть, що добра людина – це щаслива людина, і доброта обов’язково повертається до того, хто її віддає.