ЗАБОЛОТІВЩИНА СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні)

  • 446

Фото без описуЗ червня 2021 року на Прикарпатті Програма розвитку ООН реалізує пілотний проєкт «Місцеве соціально-економічне відновлення» відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо сталого розвитку між ПРООН, обласною державною адміністрацією та обласною радою. Він покликаний допомогти громадам протистояти наслідкам пандемії COVID-19 та нікого не залишити без уваги.

10 грудня 2021 року, в обласній державній адміністрації пройшла зустріч із переможцями проєкту у напрямку «Покращення доступу вразливих груп населення до онлайн освіти». Однією із п’яти громад області визнано і Заболотівську громаду. В рамках ініціативи переможці отримали по 20 планшетів для організації дистанційного навчання дітей з особливими потребами. Вартість отриманих гаджетів складає більше одного мільйона гривень. До 30% цієї суми компенсовано за рахунок бюджетів цих громад-переможців. Зокрема Заболотівською громадою продбано 20 мобільних Wi-Fi-маршрутизатори, мультимедійний комплект, в який входить смарт-дошка, ноутбук та короткофокусний проектор.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Ільчишин урочисто передав сучасні планшети голові Заболотівської громади – Петру Маліборському (Петро Маліборський), зазначивши, що місцеве соціально-економічне відновлення – це реальна підтримка місцевих громад.

«Пандемія COVID-19 поставила перед нами усіма – владою, громадою, - нові виклики. Заклад освіти змушені використовувати технології дистанційного навчання. Проте, не всі дітки мають можливості придбати необхідне обладнання. Сподіваюся, що завдяки переданій техніці у громадах зможуть забезпечити рівний доступ для якісних освітніх послуг, підтримати розвиток інклюзивної освіти та врахувати потреби вразливих груп населення», – зазначив Віталій Ільчишин.

За словами регіонального координатора ПРООН в області Лесі Попелюх  у рамках проєкту на Прикарпатті надано підтримку 13 громадам за різними напрямками, зокрема, розвитку туристичної інфраструктури, соціального підприємництва, малого і середнього бізнесу, надання якісних медичних, адміністративних послуг, покращення громадської безпеки.                                       

 

Фото без описуФото без описуФото без опису