Селищний голова та представники Головного управління ДПС в Івано-Франківській області на робочій зустрічі обговорили питання налагодження співпраці у наповненні місцевого бюджету

  • 485

Фото без описуЗ метою здійснення ефективної комунікації з територіальною громадою та бізнесом Заболотівщини, 16 грудня 2021 року проведено робочу зустріч між керівництвом Заболотівської селищної ради та представниками Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

В зустрічі взяли участь селищний голова Петро Маліборський, начальник відділу економічного розвитку, житлово-комунального та дорожнього господарства селищної ради Роман Кінаш, заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата та начальник Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук.

На зустрічі були розглянуті питання взаємодії Головного управління ДПС в Івано-Франківській області із Заболотівською територіальною громадою щодо наповнення місцевих бюджетів, обміну інформацією щодо пошуку додаткових джерел надходжень, організації спільної роботи щодо погашення податкового боргу до місцевого бюджету.

Говорили також про важливість проведення роз'яснювальних заходів з роботодавцями та найманими працівниками щодо недопущення виплати заробітних плат "у конвертах". Легалізація праці забезпечить соціальну захищеність робітників та додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб, більша частина якого залишається в розпорядженні територіальної громади та використовується для фінансування її потреб.

За результатами зустрічі прийнято рішення докласти максимум спільних зусиль щодо розширення бази оподаткування та пошуку додаткових резервів надходжень податків та зборів.