Проведено засідання комісій, утворених при виконавчому комітеті селищної ради

  • 335

Права людини починаються з прав дитини – це загальноприйнята норма в Європейському Союзі, це визнає і Україна. Захист прав дитини є одним із найважливіших пріоритетів у нашій державі, адже ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності у державі, стан їхнього всебічного розвитку є одним із показників цивілізованості та гуманності суспільства. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.

28 січня  2022 року під головуванням селищного голови Петра Маліборського     відбулось  перше у цьому році засідання комісій, які діють при виконавчому комітеті селищної  ради, зокрема:

  • комісії з питань захисту прав дитини Заболотівської селищної ради;
  • комісії з питань надання одноразової грошової допомоги громадянам, які проживають на території  Заболотівської селищної ради.

На порядок денний було винесено ряд  питань, які попередньо детально опрацювали працівники відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради. Розглядалися питання: Про визначення участі батька у вихованні малолітніх дітей; про охорону майнових прав малолітніх дітей; про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; про розгляд заяв про надання одноразових допомог громадянам.

За результатами засідання членами комісій прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів жителів громади.