Вшанування вoїнів -інтернаціоналістів

  • 2041

Фото без описуСьогодні, 14 лютого 2022 року в Заболотівській територіальній громаді вшанували воїнів-інтернаціоналістів, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок, беручи участь у бойових діях, розкиданих по всьому світу.

Провівши панахиду, отцем Романом Близнюком, учасники дійства  вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.

Присутні воїни-афганці мали можливість почути від сучасного молодого покоління розуміння трагічності війни, шанобливе ставлення до ветеранів і людей старшого віку та усвідомлення величі подвигу українського народу.

«Вшановуючи пам'ять учасників бойових дій на території інших держав, героїв-інтернаціоналістів, ми зберігаємо на віки все найкраще, що було в душах цих людей.

Коли наступила пора, воїни виконували свій військовий обов’язок, проявляли мужність, вчиняли подвиги - справді були героями. Це прості хлопці, котрі були і з України.

Щоб в нас не було більше війни - за це ми молимося, просимо Бога у молитві, щоб дарував нам мирне небо. Але ворог має знати, коли наступить пора і потреба - відсіч буде дана жорстка! Те, що діти сьогодні говорять слова, які беруть щемом за душу - це значить,  що ми прививаємо правильні цінності. Ви наші герої - будьте впевнені, що шана і повага до Вас  збережеться. Сподіваємось, що відлуння Афганістану буде тільки як спогад і ніколи не повториться. З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку  та  з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів» - зазначив селищний голова.

Проявивши турботу Петро Васильович, відвідав Богданову Марію Дмитрівну – матір, син якої загинув на війні в Афганістані, вшанувавши пам’ять про Богданова Сергія.

Минають роки, але вічний вогонь пам’яті про світлі імена тих, хто залишив своє життя на полі бою, не загасять вітри змін і не зітруть століття.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису