Благодійний турнір «Вільні люди» на підтримку Збройних сил України на Заболотівщині

  • 909

Фото без описуДва дні поспіль (21-22 травня 2022р.) у селищі Заболотів проходив футбольний благодійний турнір «Вільні люди», метою якого була підтримка Збройних сил України, а саме: збір коштів для потреб армії.

 

Участь узяли футболісти Заболотівської територіальної громади у складі восьми команд: «Темп-1973» (Заболотів), «Чайка-2» Іллінці, ФК «Ганьківці», «ФК «Аеліта» (Олешків), «Joker» (Заболотів), «Байрактар» (Заболотів), ФК «Борщів», ФК «Стара Сеньйора» (Заболотів).

Перший змагальний день розпочався урочистостями. Спершу усіх учасників благословив на гру отець Михайло. Голова Заболотівської селищної ради Петро Маліборський звернувся до всіх присутніх, наголосивши про важливість таких благодійних турнірів: «У ці нелегкі для нашої держави часи наш святий обов’язок власними можливостями  сприяти перемозі нашої держави.  Адже дуже важливо зараз об’єднуватись, формувати надійний тил та підтримувати наших воїнів».

Пісенним подарунком футболістів та усіх присутніх привітала вихованка зразкової  вокальної студії «Олімпія» Заболотівського будинку культури Ілона Драганюк.

Після святкового відкриття змагань почалися футбольні баталії. Ігри проходили за груповою системою у перший день, а вже у неділю команди зіграли півфінальні та фінальні ігри, де і визначалися переможці та призери.

Змагання проходили в дружній атмосфері, футбольна боротьба виявилася дуже цікавою та показала високий професійний рівень команд. Гра, в якій вирішувалась доля 1-го місця, відбулась між командами “Joker” Заболотів та ФК «Борщів».

Переможцями турніру стали гравці ФК «Борщів», срібні призери «Joker” Заболотів, і замкнули трійку лідерів футболісти з Олешкова «Аеліта».

Після завершення турніру відбулося урочисте закриття, на якому селищний голова Петро Маліборський  та інспектор молодіжної політики та спорту Заболотівської територіальної громади Денис Лукащук , окрім нагородження переможців та призерів, відзначили пам’ятними подяками кращих гравців турніру(кращого гравця, захисника, воротаря), організаторів та тих, хто допомагав в підготовці заходу, і, звичайно, суддів матчів Запотічного Петра та Дутчака Олега, які зголосились безкоштовно долучитись до участі у змаганнях.

Упродовж благодійного турніру «Вільні люди» вдалося зібрати чималу суму, яка піде на потреби української армії. Організатори спортивного заходу зазначають: «Цих вихідних ми вирішили відпочити трошки, підтримати наших хлопців, які нас захищають. Зарядились позитивом, щоб ми надалі могли допомагати нашим воїнам, Україні».

Благодійний турнір вкотре довів небайдужість Заболотівської громади до потреб української армії у період війни та їхню готовність допомагати – кожен на своєму фронті. Зібрані кошти, що будуть передані на потреби наших захисників – це найменше, що ми можемо зараз зробити, проте це так важливо. Слава Україні! Слава нашим захисникам! Слава нашій нації!

 

Роксолана Вакалюк,

член Національної спілки

журналістів України

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису