Англія та Шотландія тимчасово призупинили комерційне переміщення домашніх тварин  

  • 169

Фото без описуЗа офіційною інформацією від компетентного органу Великобританії Англія та Шотландія тимчасово призупинили комерційне переміщення котів, собак і тхорів з України, Республіки Білорусь, Республіки Польща та Румунія. Дане рішення набрало чинності з 13.04.2022 та продовжено до 09.07.2022.

Вище зазначене рішення було прийняте у зв'язку із обставинами, які склались в Україні та призвели до безпрецедентної ситуації з переміщенням домашніх тварин через кордони. Це, у свою чергу, посилило серйозні ризики для здоров’я тварин і людей, пов’язані зі сказом, а також випадки імпорту до Великобританії тварин, які не відповідають вимогам, і підозрюваних у невідповідності.

Україна є третьою країною, яка не входить до списку для цілей переміщення домашніх тварин, і сказ є ендемічним. Сказ все ще присутній в Польщі, Білорусі та Румунії, тому через тимчасові проблеми з офіційним контролем та призупиненням звичайних перевірок на відповідність це створює підвищений ризик для здоров’я людей та тварин.

УВАГА! Це тимчасове призупинення не поширюється на некомерційних домашніх тварин із перелічених країн та не впливає на в'їзд українських біженців до Великобританії, а домашні тварини, які подорожують з власниками, все ще можуть в'їжджати з України, Польщі, Румунії та Білорусі.