Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

  • 369

31 травня у всьому світі відзначається Всесвітній День боротьби з тютюнопалінням та проводяться різноманітні акції з метою пропаганди здорового способу життя.

У Заболотівській громаді проведено заходи, приурочені  до  цього Дня. Зокрема, спеціалістами відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради спільно із залученими волонтерами було проведено соціально-профілактичну акцію «Обміняй цигарку на цукерку». У ході акції волонтери розповсюджували серед перехожих інформаційні буклети про шкідливість тютюнопаління, а людям, які випалювали цигарку пропонували обміняти її на цукерку.

Щиро дякуємо ФОП Валігурській Наталії  Миколаївні, яка сприяла в закупівлі солодощів,  необхідних для проведення даного заходу.

Працівники відділу освіти, молодіжної політики та спорту селищної ради також долучилися до профілактики тютюнопаління та пропаганди здорового способу життя серед учнівської молоді. Зокрема, класними керівниками навчальних закладів громади у дистанційній формі було проведено виховні години із здобувачами освіти про шкідливість тютюнопаління, особливо у ранньому віці.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров’ю суспільства тютюнопаління, допомоги людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не спробував курити.

Бережіть себе та своє здоров’я! Курити сьогодні – не модно!