Оголошення

  • 475

Фото без описуСнятинське відділення АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» повідомляє про те, що Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг». Згідно ст.19 Закону мешканцям багатоквартирних будинків, обєднанню співвласників багатоквартирного житлового будинку, іншій уповноваженій співвласниками особі необхідно укласти договори на технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання.

Відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання (ПБСГ), затверджених наказом № 285 від 15.05.2015 року Міністерством енергетики та вугільної промисловості України:

  • п. 3.2 розділу III «Власник (балансоутримувач та/або орендар) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України».
  • п. 3.3 розділу III «Власник (балансоутримувач та/або орендар) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами». Роботи з технічного обслуговування має право виконувати організація (підприємство), які мають відповідні дозвільні документи.

Згідно вимог п.5.4 глави 5 розділу «Технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель здійснюється відповідно до вимог документації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах. Умови для технічного обслуговування забезпечуються відповідно до вимог чинного законодавства України».

У зв’язку з вищенаведеним Власник (балансоутримувач та/або орендар) повинен мати укладений договір на технічне обслуговування системи газопостачання та газового обладнання внутрішньо-будинкової (квартирної) системи газопостачання та газових приладів.

Згідно вимог п.5.7 глави 5 розділу підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків у разі незабезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем) технічного обслуговування згідно з вимогами  п.5.4 цієї глави».

Снятинське відділення АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» повідомляє, що відсутність планово технічного обслуговування внутрішніх газових мереж будинків та газового обладнання приведе до виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з отруєнням мешканців будинків чадним газом та небезпечних наслідків від витоку газу.

Для підключення  договору на технічного обслуговування необхідно звернутися в центр обслуговування клієнтів АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» за адресою: м. Снятин, вул.1-го Грудня, 34. При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та документ на право власності на житло.