Жителі Заболотівщини отримають компенсацію

  • 1035

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану»  громадянам України, які після введення Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб у власних житлових будинках, передбачена виплата відповідної компенсації.

Так, згідно з цим порядком, отримувачем зазначеної компенсації є фізична особа – громадянин України віком від 18 років, яка є власниками житла або його представником, наймачем (орендарем) житла державної або комунальної власності і безоплатно розмістила у цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до інформації Заболотівської селищної ради  щодо осіб, які з 1 по 5 травня поточного року звернулися із відповідними заявами про отримання компенсації витрат за тимчасове і безоплатне розміщення у квітні внутрішньо переміщених осіб у власних житлових приміщеннях, на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.06.2022 №446-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» Івано-Франківською обласною військово адміністрацією було прийнято розпорядження від 09.06.2022 №212 « Про визначення розпорядників коштів», згідно якого Заболотівській селищній раді виділено кошти у сумі 123,00 тис. грн. для проведення виплати даних компенсацій.

 

Таким чином, у липні 2022 року 99 жителів Заболотівської громади отримають компенсацію витрат, понесених за безоплатне розміщення  405 внутрішньо переміщених осіб протягом квітня 2022 року, на загальну суму 121,11 тис. грн.

 

Нагадуємо, що для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, власник житлового приміщення має звернутися до Відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Заболотівської селищної ради із відповідною заявою протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця.

Згідно з пунктом 15 Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи, з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Сума компенсації за кожен день на одну внутрішньо переміщену особу визначається на рівні 14,77 гривні.

Виплата компенсації проводиться виключно після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про виділення коштів з державного бюджету (зокрема, резервного фонду бюджету) на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану та надходження коштів на банківський рахунок Заболотівської селищної ради.