Проведено засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми Заболотівської селищної ради

  • 549

5 липня 2022 року під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради та адміністративних послуг Оксани Прокоп’юк відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми Заболотівської селищної ради.

 

У ході засідання було розглянуто питання щодо взаємодії суб’єктів з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми на території Заболотівської селищної ради та про новели законодавства у сфері запобігання насильству в сім’ї і протидії торгівлі людьми та практичні аспекти їх застосування.

Учасникам засідання наголошено, що для ефективної роботи в даному напрямку необхідна чітка взаємодія всіх суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми.

У зв’язку з військовим вторгненням російської федерації необхідно забезпечувати надання належної соціальної, правової, медичної та психологічної  допомоги особам, з урахуванням внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора та особам, які незаконно утримувались або перебували в полоні і мають право на встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Також поінформовано, що 20 червня 2022 року Верховна рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, відому як "Стамбульська конвенція".

Структурним підрозділам наголошено на необхідності  продовження здійснення заходів з попередження насильства у сім’ях  та протидії торгівлі людьми у межах наданих їм повноважень.

Крім того, проведено чергові засідання Комісії з питань захисту прав дитини, Комісії з питань надання одноразової грошової допомоги громадянам, які проживають на території  Заболотівської селищної ради.

За результатами засідання членами комісій прийняті обгрунтовані рішеня, які будуть передані на затвердження  виконавчому комітету  селищної ради.