Міжконфесійна молитва за перемогу і мир в Україні.

  • 412

21 серпня 2022 року, в Каплиці Християнської Злагоди, що в селі Тулукові,  Заболотівської громади відбулася міжконфесійна молитва в наміренні захисту наших військовослужбовців від усіх смертельних небезпек, за перемогу і подальший мир в Україні.

Молебень до Богородиці та заупокійну панахиду очолили Декан Снятинський о. Михайло Марусяк (ПЦУ) і декан Заболотівський о. Василь Гоян (УГКЦ). Співслужили їм чисельно присутнє тут духовенство усіх конфесій Заболотівської та Снятинської громад.

Про особливу силу молитви, яка рятує навіть від смерті, у своєму слові до вірян, наголосили отці - декани.

Опісля, до присутніх звернувся голова Заболотівської громади Петро Васильович Маліборський: - «Всечесні отці, шановні жителі громади, присутні! Наша спільна молитва – це велика потуга для блага й захисту наших земляків, воїнів. Бог провадить наше життя, тому довіряймо його волі!

Маємо 31 рік відновлення незалежності держави.

Наша самостійність муляє око ворогам – зовнішнім і внутрішнім. Але є розуміння, що боронити рідну Україну – це значить захищати сім’ю, дитину, дім. Наша місія – складати малі перемоги у загальну Велику. Це єдиний, хоч і важкий шлях. Гірка і висока ціна платиться, ми бачимо мужність військових, високий дух патріотизму.

Цитуючи Андрея Шептицького, скажу: «Україна лише сама себе зможе змінити. Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій…».

Українці долають окупанта, єднаються. Сила України множиться, бо маємо міцне тисячолітнє коріння.

Перемога неминуча!

Слава Україні!»

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису