Все що потрібно знати про субсидії переселенцям

  • 326

Фото без описуВідділ соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради інформує про можливість оформлення  внутрішньо переміщеними особами  субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, субсидії призначають одному із членів домогосподарства, які:

-  мають бути офіційно зареєстровані в житловому приміщенні чи будинку;

- можуть бути не зареєстровані, але фактично проживають у будинку чи житловому приміщенні (підставою є договір оренди, рішення суду); є індивідуальними забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, але плата за житлово-комунальні послуги в яких нараховується;

- є внутрішньо переміщеними особами, які не зареєстровані в житловому приміщенні, але фактично проживають у ньому без укладеного договору наймання.

Під час звернення з приводу субсидії людина повинна задекларувати усіх, хто живе в домогосподарстві. Для цього потрібно до заяви додати документи, що підтверджуватимуть проживання за фактичною адресою домогосподарства.

Важливо! Субсидія не може призначатися за зареєстрованим місцем проживання людини та за місцем її фактичного проживання одночасно.  

Внутрішньо переміщені особи мають звернутися до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання. Аби подати заяву на отримання субсидії переселенцям потрібно мати:

  1. Заяву на призначення субсидії.
  2. Декларацію про сукупний дохід сім’ї.
  3. Дані про тих, хто живе у домогосподарстві.
  4. Довідки, які дають право на пільги.
  5. Паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).
  6. Довідку про статус ВПО.  

Щоб дізнатися, чи призначили субсидію та її розмір потрібно зайти на портал subsidii.ioc.gov.ua. На порталі вказується відповідна адреса, після чого з’являється віконце, у якому потрібно підтвердити, що ви – людина. Наступне віконце відкриє всю інформацію про статус заяви на субсидію.