Методичний довідник “Невидимі наслідки війни. Як розпізнати? Як спілкуватись? Як допомогти подолати?”

  • 403

Війна ні для кого не проходить безслідно. Її відчувають всі: військовослужбовці, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України, учасники бойових дій, жителі окупованих територій та територій де ведуться активні бойові дії, внутрішньо переміщені особи, волонтери та навіть ті, хто не перебував безпосередньо в зоні активних бойових дій, але бачив, чув та переживав разом з усіма через те, що показували по телебаченню чи інших ЗМІ. Війна змінює кожного і тому саме сім’я має слугувати ресурсом для відновлення і зцілення кожного члена родини.

Щоб розпізнати наслідки війни та максимально посприяти реабілітації Захисників та Захисниць України, членам х сімей пропонуємо ознайомитися із довідником “Невидимі наслідки війни. Як розпізнати? Як спілкуватись? Як допомогти подолати?”.

Довідник підготовлено на основі практичного досвіду роботи з ветеранами та членами їхніх сімей, узагальнення наукового доробку та міжнародного досвіду, присвячених різним аспектам роботи з травмою та її наслідками.

Публікацію підготовлено Програмою НАТО з переходу з військової кар’єри на професійну цивільну Представництва НАТО в Україні в рамках підтримки Програмою НАТО розбудови інституційного потенціалу Міністерства у справах ветеранів України.