На Заболотівщині вшанували пам'ять, мужність, героїзм та самовідданість захисників нашої держави

  • 624

Напередодні християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць України, Дня козацтва та Дня створення Української Повстанської Армії в Заболотівській громаді вшанували пам'ять, мужність, героїзм та самовідданість захисників нашої держави.

В парку Героїв Майдану учасники дійства поклали квіти та запалені лампадки до пам’ятника Слави Героям України, а  всечесні отці - о.Захарій та о.Роман відправили поминальну панахиду, схиливши голови у молитві перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за незалежність України:

Дмитро Шкрібляк (с.Іллінці)

Анатолій Василик (с.Вишнівка)

Ярослав Антонюк (с.Бучачки)

Володимир Харук(с.Рудники)

Микола Іванчук (с.Троїця)

Михайло Петрина (с.Іллінці)

Володимир Остафійчук (с.Тростянець)

Василь Мочернюк (с.Іллінці)

Сергій Павлюк  (с.Рудники).

«Наші воїни, захищаючи суверенітет і непорушність кордонів України, зміцнюють віру народу у стабільний, гармонійний розвиток країни, надихають на плідну працю і наповнюють серця почуттям гордості. Наш спокій, мирне небо над головою, затишок вдома щодня оберігають тисячі людей. Мужність, героїзм, самовідданість захисників нашої держави – неоціненні.

Віддаючи данину вдячності непохитній вірності, військовому обов’язку, особистій відвазі, бойовому братерству, незламній волі до перемоги щиро бажаю, щоб Пресвята Богородиця оберігала усіх нас, Україну, берегла життя наших захисників» - зазначив селищний голова Петро Маліборський у своєму зверненні до присутніх.

Вихованці зразкової аматорської вокальної студії «Олімпія» Заболотівського будинку культури виконали музичні твори, а саме: Софія Верига «Ой, у лузі червона калина», Ілона Данишенко «Місто весни» та Тарас Гафійчук «Хлопці, будемо жити».

Від народного аматорського вокального жіночого ансамблю «Вишиванка» (керівник Ліліана Лукащук) прозвучала пісня «Лелеченьки».

До слова запрошувались голова ветеранської організації ОУН - УПА та козацтва - Василь Шиян та член спілки організації ОУН УПА - Марія Богородецька.

За вікову історію українського народу наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишалися не почутими. Боротьба за незалежність України продовжується і зараз.

Нехай Покрова Пресвятої Богородиці захищає всіх від ворожої навали. 

Слава Україні! Героям Слава!