Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

  • 128

Фото без описуСтаном на 17.10.2022р. на території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1476 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності на 100 тис. населення становить 7391,46. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 68, що становить 4,6% від усіх захворілих на COVID-19.

З початку 2022 року на COVID-19 захворіло 515 жителів Заболотівської ОТГ, з них дітей до 17 років – 31 (6%). На 41-му тижні 2022 року відмічається зростання   захворюваності на 2 випадки - лабораторно підтверджено 4 випадки захворювання на COVID-19 проти 2 на 40-му. Всі захворілі дорослі.

З початку пандемії захворів 22 медичних працівники (1,5%).

Одужало всього 1424 осіб. Хворіють 14 осіб.

Усього від початку пандемії летальних випадків 38. Летальних випадків серед дітей не зареєстровано.

Всього проведено 9645 щеплень проти COVID-19 на території Заболотівської ОТГ. В тому числі другу дозу вакцини (базовий курс) від COVID-19 отримали 4409 жителів Заболотівської ОТГ, що становить 25,7% від дорослого населення, першу бустерну дозу отримали – 453 особи, другу бустерну дозу – 13. Другу дозу вакцини від COVID-19 отримали 2 осіб з числа ВПО, а також бустерну дозу від COVID-19 отримали 9 осіб з числа ВПО.

Звертаю Вашу увагу, що на сьогодні вакцинація залишається єдиним ефективним методом профілактики даного захворювання. Вакцини проти COVID-19 знижують ризик захворіти, сприяють легшому перенесенню захворювання, запобігають виникненню тяжких постковідних ускладнень (ураження головного і спинного мозку з розвитком деменції, інсульт, енцефаліт, мієліт, полінейропатії).

Вакцинація від COVID-19 є добровільною і безкоштовною для всіх. Варто пам'ятати, що завдяки масовій вакцинації ми будуємо колективний імунітет у суспільстві. Вакцинацією ми захищаємо не лише себе, а також тих, хто не може вакцинуватись (наприклад, маленьких дітей, людей, які мають абсолютні протипоказання (алергія до будь-якого складника вакцини) до вакцинації від COVID-19).

Також, ми рекомендуємо пацієнтам зробити бустер, щоб уникнути хвороби та ускладнень від неї. Бустерна доза є підкріпленням базового курсу щеплень дводозними чи однодозними препаратами.

Принагідно нагадуємо, що першу бустерну дозу можуть отримати всі люди старші 18 років. Важливо не забувати про терміни. Тому що найбільш ефективний бустер — якщо він робиться в рекомендовані інтервали: від пяти до дев’яти місяців після базового щеплення. Однак, якщо людина пропустила ці терміни, робити всю вакцинацію заново не потрібно.

Друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої.

МОЗ затверджено нові схеми вакцинації, згідно з якими вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин, зокрема, Comirnaty чи Moderna. Діти віком 5-11 років зможуть отримати щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty (Pfizer) за згоди батьків або опікунів. Раніше була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.

 

Не чекайте поки захворюваність на COVID-19 знову зросте, а порадьтеся зі своїм сімейним лікарем та  отримайте всі рекомендовані дози вакцини вже тепер.