1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

  • 186

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми і проводяться різноманітні акції.  За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії. 

          Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

В рамках проведення інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» спеціалістами відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради Гордійчук І.В і Гоян Н.М., спільно з інспектором ЮП Коломийського РВ поліції ГУНП в Івано-Франківській області Пожоджук О.М. організовано соціально-профілактичну акцію «Живи безпечно». У ході акції серед перехожих було розповсюджено інформаційні буклети: «ВІЛ/СНІД – стосується кожного», «Абетка самозахисту».

На жаль, вакцини, яка б могла запобігти інфікуванню ВІЛ не існує. Вчені багатьох країн світу працюють над створенням такої вакцини. Однак ефективність наявних наукових розробок ще не доведено. Впровадження таких вакцин у практичну медицину є питанням майбутнього, а не сьогодення.

Акцію було проведено з метою підвищення поінформованості населення стосовно здорового та безпечного способу життя, що є гарантом запобігання поширення ВІЛ-інфекції.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису